Poziv učenicima za sudjelovanje na projektu “EU Influencers”

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok poziva učenike škole na iskaz interesa za sudjelovanje na projektu: “EU Influencers”

NOSITELJ PROJEKTA: DYPALL Network (Portugal)  

PARTNERI: LAG Zagorje-Sutla (Hrvatska), Elios (Italija), Centre 8 (Srbija), African Empowerment Centre (Švedska)  

Ukratko o projektu:  

Cilj projekta je pružiti aktivnu ulogu mladim osobama iz prethodno navedenih zemalja kao utjecajnim mladim osobama („influencerima“) prema njihovim vršnjacima podižući njihovo razumijevanje Europske unije, potičući kritičko razmišljanje i prepoznavanju lažnih vijesti. Vjerujemo kako su mladi ključ utjecaja na same mlade kroz vršnjačku komunikaciju i prijenos znanja na njima razumljiv jezik.  

Kroz projekt kreirat će se platforma mladih i dobro informiranih europskih građana kroz niz internacionalnih i nacionalnih edukacija i treninga.  

Projektom su osim edukacije mladih od 16 do 18 godina predviđene aktivnosti prijenosa znanja među vršnjacima i izrada promotivnih audio-vizualnih materijala mladih „influencera“ na jeziku prilagođenom mladima te njihovo objavljivanje na društvenim mrežama.  

Tijekom projekta održat će se dva treninga za mlade, u Srbiji (prosinac 2022.) i Portugalu (proljeće 2023.) te dva međunarodna sastanka. Projekt u Hrvatskoj koordinira LAG Zagorje-Sutla u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. 

Što tražimo? 

Tražimo 3 mlade i motivirane osobe, koji su u mogućnosti uz obveze redovnog obrazovanja izdvojiti svoje vrijeme te sudjelovati u projektu i svojim znanjem i vještinama približiti putem audio-vizualnog sadržaja i održavanjem radionica uz mentorstvo osoba uključenih u provedbu projekta, vrijednosti Europske unije.  

Zainteresirane učenice i učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca:  

Ispunjene obrasce potrebno je poslati najkasnije  2. rujna 2022. do 12 sati na elektroničku adresu škole: skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr