ERASMUS+ PROJEKT: Inovativni pristupi Generaciji Z

Projektni tim Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok započinje s provedbom novoodobrenog Erasmus+ kratkoročnog projekta Inovativni pristupi generaciji Z.

Projekt je započeo još u lipnju pripremnim aktivnostima, a trajat će sve do listopada 2024. godine. Projektne aktivnosti koordinira nastavnica Barbara Hanjilec, a tim čine ravnateljica, Božicom Šarić, nastavnice Lahorka Jurinić, Dea Kovačević, Nikolina Ptičar i Sanja Zagorec te stručne suradnice Monika Antunović i Valentina Petric-Klaužer.

Fokus aktivnosti stavljen je na medijsku pismenost i mentalno zdravlje, a ciljevi projekta su poboljšanje digitalnih vještina i kritičkog mišljenja i učenika i nastavnika, stvaranje digitalnih materijala te integraciju art terapije i radionica medijske pismenosti u nastavi radi podrške upravljanju stresom i dobrobiti sudionika. Sudjelovanje u projektu ima za cilj pomoći školi u ostvarenju ciljeva modernizacije rada škole, unaprjeđenju digitalnih kompetencija nastavnika i učenika te razvoju međukulturnih kompetencija. Kroz projekt, nastavnicima se pruža prilika da usklade potrebe škole s izazovima s kojima se suočavaju učenici generacije Z. Projekt osim dviju mobilnosti za učenike, posjet Cirkveni Gymnasium Nemecheho Radu u Češkoj te Liceo Statale Enrico Medi u Italiji, uključuje i mobilnosti nastavnika na strukturirane tečajeve i praćenje rada.

Očekivani rezultati uključuju provedbu izvannastavne aktivnosti na engleskom jeziku Paint and Talk koja ima za svrhu pomoći sudionicima očuvati mentalno zdravlje kroz art terapiju; suradnja s izvannastavnom aktivnosti audio produkcije i osmišljavanje medijskih sadržaja za Radio Stubicu, Medijske minute; poboljšane obrazovne rezultate; povećanje broja digitalnih materijala; unaprijeđenu kritičku medijsku pismenost te poboljšanu vidljivost škole i uspostavu međunarodnih partnerstava.