Državne smotra grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije

Magdalena Janđel i Iva Lipohar

Magdalena Janđel i Iva Lipohar

Učenici ŠUDIGO Zabok nagrađeni u više kategorija

Državna smotra grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije održala se u Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru 27. – 28. 4. 2017. godine.

Učenici iz devet škola iz raznih dijelova hrvatske predstavilo je izvrsne radove u pet kategorija: izrada web stranice, fotografija, film, animacija i grafički dizajn, koji su svoje vještine i kreativnost pokušali realizirati unutar zadane teme koja se artikulirala kao izrada vizualnog identiteta Smotre Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija.

Učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Magdalena Janđel dobila je priznanje za najuspješniji rad u kategoriji fotografija od strane državnog povjerenstva smotre. Međutim, Magdalenin fotografski projekt “Evolucija i revolucija osjetila“ oduševio je i publiku te je dobila i priznanje za najuspješniji rad u kategoriji fotografija po odabiru sudionika smotre. Učenica je tijekom prezentacije vlastiti rad objasnila kao zanimljivu sintezu organskih i mehaničkih osjetila kroz koje je zastupila sva zanimanja unutar dotičnog područja te je na takav umjetnički način strukturirala priču o razvoju svoje struke. Mentorica njezinog rada je profesorica Tamara Bilankov.

Učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Iva Lipohar prezentirala je svoju viziju web sjedišta (web stranice) te je jednostavnim i minimalističkim pristupom dizajnu stranice oduševila sudionike te na takav način osvojila priznanje sudionika smotre za najuspješniji rad u kategoriji izrada web stranice. Svoje priznanje učenica dijeli sa kolegama iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka. Mentor njezinog rada je profesor Nino Skozrit.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok prezentirala se i u kategoriji grafički dizajn gdje je svoj rad predstavio učenik Ivan Presečki, mentor učeniku je profesor Borjan Komarica te u kategoriji animacija gdje je svoj rad prezentirao učenik Dominik Kotarski s mentorica profesoricom Majom Maslov.
Državna smotra odlična je prilika za razgovor, druženje i otvaranje suradnje između škola, profesora i učenika, a ovogodišnje okupljanje posebno je razveselilo Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok s obzirom da su navedene učenice osvojile čak tri priznanja za svoj rad te na takav način prezentirali kvalitetu rada škole i njezinih mentora.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: