Izložba fotografija

Predavanje i izložba edukativnih plakata Hrvatska iz zraka

rosPoznati putopisac i fotograf Davor Rostuhar autor je dosad najvećeg fotografskog projekta u Hrvatskoj.

Davor Rostuhar, poznati hrvatski fotograf i svjetski putnik, u petak 26. veljače 2016. godine posjetio je našu školu i održao predavanje o projektu Hrvatska iz zraka. Govorio je o nastajanju projekta koji je trajao punih sedam godina, ali i o važnosti zaštite prirode i očuvanju kulturne baštine.

Učenici 1.mt, 2.d, 4.mt i 4.w razreda sa zanimanjem su poslušali njegova iskustva sa putovanja po Hrvatskoj, ali i svijetu, a Rostuhar je strpljivo odgovarao na pitanja koja su postavljali. Nakon provedenog edukativnog kviza Karlo Prugovečki, učenik 1.mtrazreda osvojio je hvalevrijednu fotomonografiju koja sadrži 200 vrhunskih fotografija koje prikazuju Hrvatsku iz zraka.

katedralaKroz projekt Hrvatska iz zraka nastalo je 200 spektakularnih fotografija koje prikazuju Hrvatsku iz zraka te su uvrštene u raskošnu fotomonografiju National Geographic – Hrvatska iz zraka. Autor je dokumentirao hrvatske ljepote i krajobraze, ali i običaje, hodočašća, kulturne manifestacije, arhitektonska blaga itd.

Na prvom katu škole možete pogledati izložbu 30 plakata i edukativnih tekstova spomenutog projekta. Svaku fotografiju prati tekst o geografskim, povijesnim, razvojnim i kulturnim značajkama Hrvatske – a svi zajedno slikaju osebujan portret Hrvatske. Cijeli projekt koncepiran je na način da se naglašava iznimna raznolikost Hrvatske, neovisno o mediju u kojem se prikazuje (fotomonografija, izložba, multimedijalna projekcija i sl.).

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: