Natjecanje iz povijesti

Povijest – ŠUDIGO ZABOK  domaćin natjecanja

šk. godina 2016./2017.

U ŠUDIGO Zabok održano županijsko natjecanje iz povijesti

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u utorak 7. ožujka 2017. godine održano je županijsko natjecanje iz povijesti srednjih škola Krapinsko – zagorske županije u kategorijama pisana provjera znanja i samostalni istraživački rad. Sudjelovalo je 26 učenika/ica iz pet srednjih škola (SŠ Krapina, SŠ Oroslavje, SŠ Pregrada, SŠ Zlatar i Gimnazija A. G. Matoša iz Zaboka). Nakon napisanih ispita i prezentacije rada te ispravljanja istih dobivena je konačna lista s rezultatima natjecanja. Prva mjesta na natjecanju osvojili su slijedeći učenici/e:

 • Ivan Bračević u 1. skupini (SŠ Krapina – mentorica Danijela Pavić, prof.)
 • Leonardo Biruš u 2. skupini (SŠ Pregrada – mentorica Mirjana Vrančić, prof.)
 • Patrik Ciglenečki u 3. skupini (Gimn. A. G. Matoša iz Zaboka – mentorica Božica Petrač, prof.)
 • Karlo Pavlović u 4. skupini (SŠ Zlatar – mentor Dražen Ljubić, prof.)
 • Petra Bosnar i Tamara Škrinjar (SŠ Pregrada – mentorica Andrea Vukmanić) obranile su svoj samostalni istraživački rad “Tvornica pića društvenoga života”.

Županijsko je povjerenstvo sve navedene učenike predložilo za državno natjecanje. Prvoplasirani učenici/e dobili su uz priznanja i pohvalnice i prigodne knjige. Učenici na drugom i trećem mjestu dobili su priznanja i pohvalnice, a ostali natjecatelji/ice pohvalnice. Cijelo je natjecanje prošlo u najboljem redu i ugodnoj atmosferi. Županijsko je povjerenstvo sve navedene učenike/ice predložilo za državno natjecanje.

Svima predloženima za državno natjecanje želimo puno uspjeha i da pokažu svoje znanje u Đurđevcu u OŠ Grgura Karlovčana , od 10. do 12. svibnja 2017. godine.

Predsjednica Županijskog povjerenstva
Karmela Kristić Šimek

Preuzmi: Povijest_zupanijska_razina_konacni_poredak_2017


Županijsko natjecanje iz povijesti

Uskoro se bliži Županijsko natjecanje iz povijesti koje će se održati u utorak 7. ožujka 2017. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Nadamo se da ste zadovoljni rezultatima na školskoj razini natjecanja. U narednom vremenu želimo svima pozvanima puno snage i volje u pripremanju za Županijsko natjecanje te odlične rezultate koji vas mogu dovesti i na državnu razinu natjecanja.

Naša Škola tradicionalno je domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti te ćemo se i ove godine potruditi da sve prođe u radnoj i ugodnoj atmosferi uz podršku vas i vaših mentora/ica.

Veselimo se ponovnom susretu!

Županijsko povjerenstvo za natjecanje i domaćin Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Preuzmi: Hodogram_povijest_2017 Povijest_zupanijska_razina_pozvani_2017 (3)

Školsko natjecanje iz povijesti

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u utorak 7. veljače 2017. godine održano je školsko natjecanje iz povijesti za prvu, drugu i treću skupinu. U prvoj skupini natjecalo se dvoje učenika/ica iz 1. D razreda: Sandra Puljko i Juraj Zrinski. U drugoj skupini pristupio je samo učenik iz 2. D razreda Antonio Piljek – Jagić. U trećoj skupini nastupile su dvije učenice iz 3. D razreda: Ivana Čičko i Karolina Prugovečki. Zahvaljujemo im na trudu i iskazanoj motivaciji za natjecanje.

Karmela Kristić Šimek, prof.

Natjecanje iz povijesti 2017.


šk. godina 2015./2016.

Saznali smo tko su najbolje učenice i učenik iz povijesti srednjih škola Krapinsko-zagorske županije

IMG_4371Županijsko natjecanje iz povijesti za srednje škole Krapinsko-zagorske županije održano je jučer, 8. ožujka 2016. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Na natjecanju je sudjelovalo 24 učenika iz četiri škole, a bili su podijeljeni u četiri skupine sukladno razredu i gradivu koje su prethodno obradili.

Prva mjesta na natjecanju osvojile su slijedeće učenice i učenik:

 • Marija Kantolić u 1. skupini (Gimnazija Antuna Gustava Matoša – Zabok, mentorica prof. Božica Petrač),
 • Dora Pugar u 2. skupini (Srednja škola Zlatar, mentor prof. Dražen Ljubić),
 • Karlo Pavlović u 3. skupini (Srednja škola Zlatar, mentor prof. Dražen Ljubić),
 • Nikolina Špoljarec u 4. skupini (Srednja škola Zlatar, mentorica prof. Snježana Švaljek).

Prigodne nagrade pobjednicima natjecanja uručila je ravnateljica škole domaćina i dopredsjednica Županijskog povjerenstva za natjecanje i smotre Krapinsko-zagorske županije, gđa. Božica Šarić, a iste je ove godine osigurala Izdavačka kuća Meridijani kojoj se ovim putem i zahvaljujemo.

Predsjednik Županijskog povjerenstva, prof. Dario Kovačić pobrinuo se uz svesrdnu pomoć svojih suradnika iz škole i iz povjerenstva da se svi natjecatelji i mentori osjećaju dobrodošlima te da natjecanje prođe u skladu sa svim propisima i u najboljem redu.
Na kraju je svima zahvalio na sudjelovanju, a pobjednicima je zaželio velike uspjehe i na Državnom natjecanju koje će biti održano u Vinkovcima od 25. do 27. travnja 2016. godine.

Zupanijsko_povijest_KZZ_konacni_poredak_2015-16


 

klio-mozaik

Županijsko natjecanje iz povijesti srednjih škola Krapinsko-zagorske županije

Županijsko natjecanje iz povijesti za srednje škole Krapinsko-zagorske županije bit će održano 8. ožujka 2016. u utorak u našoj školi – Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a na njemu će sudjelovati učenice i učenici iz četiri srednje škole i to: Gimnazije Antuna Gustava Matoša, Srednje škole Krapina, Srednje škole Zlatar i  Srednje škole Oroslavje.

Popis natjecatelja možete pogledati u tablici: Povijest_Zupanijsko_pozvani_po_skupinama_2016

Program za sudionike natjecanja je slijedeći:

9:30 – 9:45 Okupljanje sudionika
9:30 – 9:45 Sastanak Županijskog povjerenstva za organizaciju i provedbu županijskog natjecanja učenika srednjih škola iz povijesti
9:45 – 09:59 Zauzimanje natjecateljskih mjesta i priprema za početak natjecanja
10:00 – 11:00 Natjecanje -rješavanje testa
11:00 – 11:30 Domjenak za učenike
11:00 – 13:00 Rad povjerenstva za ispravljanje testova
13:00 Ljestvica privremenog poretka
13:00– 13:30 Rok za žalbe
13:00 – 13:45 Domjenak za nastavnike
13:30 Ljestvica konačnog poretka
13:45 – 14:00 Dodjela priznanja, pohvalnica i zahvalnica

 

 


 

šk. godina 2014./2015.

Održano Županijsko natjecanje iz povijesti učenika srednjih škola Krapinsko zagorske županije

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok je 6. ožujka ove godine bila domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti učenika srednjih škola Krapinsko zagorske županije. Na natjecanju je sudjelovalo 24 učenika iz pet srednjih škola i to: SŠ Krapina, SŠ Zabok, SŠ Oroslavje, SŠ Zlatar i SŠ Pregrada.

Učenici su bili podijeljeni u 4 skupine sukladno visini godine koju pohađaju u svojim školama. U 1, 2. i 4. skupini natjecalo se po 5 učenika, a u trećoj skupini njih 9.

Učenica Dora Pugar (Srednja škola Zlatar, mentor prof. Dražen Ljubić) osvojila je 1. mjesto u 1. skupini. Učenik Domagoj Vincelj (Srednja škola Krapina, mentorica prof. Danijela Pavić) osvojio je 1. mjesto u 2. skupini. Učenica Matea Agatić (Srednja škola Oroslavje, mentorica prof. Renata Čandrlić) osvojila je 1. mjesto u 3. skupini. Učenica Anamarija Galović (Srednja škola Krapina, mentorica prof. Danijela Pavić) osvojila je 1. mjesto u 4. skupini.

Božica Šarić, predsjednica povjerenstva županijske razine natjecanja u zamjeni i ravnateljica Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok svim je natjecateljima uručila prigodne nagrade i priznanja, a mentorima zahvalnice.
Učenici sa osvojenim prvim mjestima dobili su knjigu „Hrvatski nacionalni simboli“ dr. sc. Marija Jareba, a kao i svi ostali sudionici natjecanja dobili su i broj VP-a koji obrađuje tematiku Sinjske alke, te blokić za bilješke i kemijske olovke. Nagrade je osigurala Izdavačka kuća ‘Alfa’ i prof. Stjepan Bekavac, te im se ovim putem zahvaljujemo.

Sudjelovanje na Županijskoj razini natjecanja velika je čast i odgovornost, te pohvalu zaslužuju svi učenici kao i njihovi mentori, a pobjednicima želimo poziv na Državno natjecanje i što bolje rezultate.

http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/sudigo-bio-domacin-zupanijskog-natjecanja-iz-povijesti-ucenika-srednjih-skola

Tablica Konačnog poretka – Povijest, županijska razina 2015. (pdf) 

Održano Županijsko natjecanje iz povijesti učenika srednjih škola Krapinsko zagorske županije (doc)

Povijest_Testovi_2015

 

Sukladno Katalogu natjecanja i smotri u osnovnim i srednjim šškolama i na temelju članka 32 Statuta Krapinsko – zagorske žžupanije imenovano je županijsko povjerenstvo za organizaciju i provođenje žžupanijskog natjecanja učenika srednjih škola KZŽŽ iz povijesti 2015.:

 1. Karmela Kristić ŠŠimek, ŠŠUDIGO Zabok, predsjednica
 2. Božžica ŠŠarić, ravnatljica ŠŠUDIGO Zabok, dopredsjednica
 3. Božžica Petrač, Gimnazija A. G. Matošaš Zabok, članica
 4. Danijela Pavić, SŠŠ Krapina, članica
 5. Renata Čandrlić, SŠŠ Oroslavje, članica
 6. Snježžana ŠŠvaljek, SŠŠ Zlatar, članica
 7. Branko Barlović, tajnik ŠŠUDIGO Zabok, administrativni tajnik; 049/221 205; skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

Povijest – povjerenstvo, imenovanje u cjelosti (pdf)

Povijest – pozvani učenici na Županijsko natjecanje 2015. (pdf)

Povijest – Hodogram 2015. (pdf)

 

 

Arhiva:

………………………………………………..

Šk. god. 2013./2014.

Županijsko natjecanje KZŽ, 7.3.2014.

U prilogu (komprimirana zip datoteka) su rezultati, izvješće, fotka…: documents-export-2014-03-09

 

Obavijest, 1.3.2014.

Poštovani mentori/ice i učenici/e!

Uskoro se bliži Županijsko natjecanje iz povijesti koje će se održati u petak 7. ožujka 2014. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Vjerujemo da ste zadovoljni do sada provedenim školskim natjecanjem. U narednom vremenu želimo vam puno snage i volje u pripremanju za Županijsko natjecanje te odlične rezultate koji vas mogu dovesti i na državnu razinu natjecanja.

Naša škola već je godinama domaćin natjecanja iz povijesti, tako da ćemo se i ove godine potruditi da sve prođe u radnoj i ugodnoj atmosferi uz podršku vas i vaših mentora/ica.

Veselimo se ponovnom susretu!

Županijsko povjerenstvo za natjecanje i domaćin

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: