Mjesec borbe protiv ovisnosti

Konferencija Mladi, alkohol i vožnja

U Centru za mlade KZŽ povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti u petak, 15. prosinca 2017. održana je konferencija Mladi, alkohol i vožnja. Na konferenciji su sudjelovali i učenici završnih razreda naše škole u pratnji profesorice Valentine Petric Klaužer.

Nakon pozdravnih riječi uvodničare je predstavila moderatorica konferencije, Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor. Temu Statistika i mijenja li se posljednjih godina predstavio je Mario Duktaj iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, dok je temu Postojeći preventivni programi za mlade u području konzumacije alkohola predstavio je Svetislav Joka iz Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije. Na konferenciji su srednjoškolci i srednjoškolke raspravljali o temama vezanim uz alkohol i vožnju kroz 3 teme: Društveni utjecaj na percepciju mladih na vožnju i alkohol,koju je facilitirala Kristina Franc, Aktivnosti usmjerene na prevenciju vožnje u alkoholiziranom stanju kod mladih,koju je facilitirao Mario Duktajte Navike mladih tijekom izlazaka, koju je facilitirala Nikolina Bertol.

S učenicima se raspravljalo o navikama koje imaju tijekom izlazaka, o društvenom utjecaju na percepciju mladih na vožnju i alkohol te o preventivnim aktivnostima. Tijekom konferencije premijerno je prikazan novi video Bez promila koji prikazuje posljedice koje mogu nastati tijekom vožnje u alkoholiziranom stanju. Konferencija se provela u okviru projekta Bez promila kojeg provode Mreža udruga Zagor, Policijska uprava Krapinsko-zagorska, ZCUK Regenerator i Krapinsko-zagorska županija, a sufinanciran je od strane Ministarstva unutarnjih poslova kroz provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

 

Ravnateljica
Božica Šarić

T 049 221 174

 

Tajništvo
Branko Barlović

T 049 221 205

 

Pedagoginja
Monika Antunović

T 049 221 169

 

Voditeljica smjene
Andreja Hozmec

T 049 221 620, kućni 15

 

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: