Novosti u ŠUDIGO Zabok

Otvorenje obnovljenoga školskog igrališta

Dana 26. svibnja 2017. godine u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok uz prigodan program otvoreno je novo sportsko igralište. Simboličnim izvođenjem prvog udarca koji je izveo krapinsko – zagorski župan Željko Kolar upriličena je malonogometna utakmici između učenika i profesora škole.

Ivesticija je iznosila 423.000 kuna

Ravnateljica škole Božica Šarić istaknula je da škola trenutno broji oko 400 učenika i 20 razrednih odjela. Škola radi u dvije smjene zbog ograničenog prostornog kapaciteta i specifičnosti zanimanja i rada u manjim skupinama, a posebno zbog organizacijskih potreba glazbene škole te smo iznimno zadovoljni što će učenici odsad vježbati u primjerenim uvjetima. Izgradnja sportskog igrališta i kompletna projektna dokumentacija stajala je 423.000 kuna, a financirala ju je Krapinsko-zagorska županija, osnivač škole.

Najava gradnje košarkaškog igrališta

Sretni smo što su konačno učenicima ŠUDIGO-a konačno stvoreni uvjete za normalno odvijanje nastave iz tjelesno zdravstvene kulture, koja će se, osim na ovom novom terenu, odvijati i u novoj sportskoj dvorani. Također mi je zadovoljstvo što mogu najaviti da ćemo pored ovog igrališta za nogomet i rukomet sagraditi i novo košarkaško igralište, koje će biti gotovo do početka nove školske godine – najavio je župan Kolar, dok je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek obećao da će uskoro biti sanirana i pristupna cesta prema igralištu, koja je u gradskom vlasništvu.

Krajem 2015. delegacija Krapinsko-zagorske županije na čelu s gospodinom županom Željkom Kolarom ocijenila je nužnu mjeru investiranja u uređene vanjskog igrališta Škole. Svojevremeno prije više od 30 godina napravljena je na dijelu zemljišta površine cca 1.200 m2 asfaltirana površina, koja se koristila kao kombinirano igralište za mali nogomet ili rukomet. Na dijelu igrališta postavljeni su i koševi za košarku, ali se ista nisu koristila duži niz godina. Površina asfalta izvedena je po tzv. hladnom postupku, koji je zbog utjecaja vremena kiše, sunca, mraza i smrzavanja prekomjerno oštećen toliko da nije bio za javnu upotrebu i u potpunosti nesigurna za izvođenjenastave TZK.

Naime, uz problem dotrajalosti vanjskog igrališta i izrazito nesigurnih uvjeta za izvođenje nastave Tjelesno zdravstvene kulture te činjenice da Škola nema sportske dvorane, a da je zadnjih godina evidentan porast većeg broja upisanih učenika i razrednih odjela nužno je bilo donijeti odluku o sanaciji i uređenju školskog igrališta za potrebe učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, naglasila je ravnateljica Škole Božica Šarić. Sve potrebne radove i kompletno uređenje spotrskog trena u Šudigu izvršila je Niskogradnja Hren d.o.o. iz Donje Stubice.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

 

Ravnateljica
Božica Šarić

T 049 221 174

 

Tajništvo
Branko Barlović

T 049 221 205

 

Pedagoginja
Monika Antunović

T 049 221 169

 

Voditeljica smjene
Andreja Hozmec

T 049 221 620, kućni 15

 

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: