Obavijest učenicima završnih razreda

Dragi maturanti, generacija 2019./2020.

Učenici 4.D, 4.WD i 4.MT

S obzirom na trenutnu situaciju u školi obraćam vam se s par uputa vezanih uz državnu maturu. Iskoristite ovo vrijeme i proučite sve ispite koji su se pisali prethodnih godina na DM (20 ispita A razine i 20 ispita B razine). Svi su vam dostupni na stranici Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Proučite kataloge pojedinih ispita za ovu šk. god. koji su također na stranici NCVVO (www.ncvvo.hr), učite i čitajte lektiru.

1. 12. 2019. u 12:00 sati kreću prve aktivnosti vezane uz DM tj. prve prijave u sustav

Vaši osobni podatci i ocjene od 1. do 3. razreda su iz školske e-Matice preneseni u SRDM (središnji registar državne mature). Ja sam sve provjerila i svi učenici su upisani u SRDM, a vi ćete provjeriti svoje osobne podatke i ocjene. Ako je sve u redu možete potvrditi podatke, a u slučaju neke greške javljate se razredniku i meni.

Da bi pristupili stranici www.postani-student.hr, gdje se nalaze vaši podaci, trebate se prijaviti.

Učenici koji u tekućoj šk. god. završavaju 4-godišnje ili 5-godišnje srednjoškolsko obrazovanje u redovnome sustavu obrazovanja u RH prijavljuju se u sustav svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koji im dodjeljuje administrator školskog imenika (ime.prezime@skole.hr).

Učenici koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje u redovnome sustavu obrazovanja u RH prvi se put prijavljuju u sustav na način da upisuju korisničku oznaku i lozinku koju su dobili od administratora školskoga imenika. Polje za upis PIN-a ostavljaju praznim te odmah prelaze na poveznicu Prijavi se.

Nakon toga unaša se broj mobitela i to sljedećim redom:

  • Pozivni broj države – 385
  • Mreža – npr. 98 ili 91 ili nešto treće (bez 0)
  • Broj – npr. 123 4567

Provjerite ispravnost broja mobitela i zatražite da vam pošalju PIN i TAN. Dobit ćete ga za koju minutu.

Ukoliko netko nema mobitel, postoji mogućnost da se PIN i TAN pošalju vašem ispitnom koordinatoru.
PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika. TAN je broj kojim učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu.

Nakon primitka SMS-a učenik se s PIN-om i TAN-om prijavljuje u sustav ispravno upisujući korisničku oznaku, lozinku i PIN.

Prilikom prve prijave u sustav učenici su dužni prihvatiti i TAN-om „potpisati” Opće uvjete prijave ispita državne mature i studijskih programa. Učenicima koji to ne učine neće biti omogućene prijave ispita državne mature i studijskih programa.

Ako se učenik ne uspije prijaviti na mrežnu stranicu www.postani-student.hr zbog pogrešne korisničke oznake, lozinke i/ili PIN-a, sustav će javiti poruku „Prijava nije uspjela“ i ponudit će ponovni upis podataka. Pri ponovnome upisu korisničkih podataka sustav će zbog sigurnosnih razloga zahtijevati upis niza znakova koji će biti prikazani na slici. Nužno je pažljivo upisati korisničku oznaku, lozinku i PIN te prepisati navedeni niz znakova sa slike.

Ako učenik izgubi PIN ili TAN, može zatražiti njihovo ponovno izdavanje slanjem SMS-a sadržaja OPET na broj 666555 isključivo s broja mobitela koji je prilikom prve prijave upisao u sustav.

Ako su korisnička oznaka ili lozinka izgubljene ili ako nakon više ponovljenih pokušaja unosa podataka sustav javlja poruku o pogrešnim korisničkim podatcima, učenik se treba obratiti administratoru školskog imenika nakon čega će mu biti dodijeljena nova korisnička oznaka i/ili lozinka.

Ispite DM možete prijavljivati do 15. veljače.

Studijski programi će biti objavljeni 1. veljače.

Priručnik za redovne učenike koji ove školske godine završavaju 4. razred bit će objavljen na mrežnoj stranici Postani student, 5. 12. 2019. Treba ga detaljno proučiti i držati se uputa.

Sve ostale upute dobit ćete na prvom satu razrednog odjela, kada počne nastava.

Vaša ispitna koordinatorica Ivanka Jagečić, br. mob.: 098 875 448, mail: ivanka.jagecic@gmail.com ili ivanka.jagecic@skole.hr

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

Ravnateljica T 049 221 174

Tajništvo T 049 221 205

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: