Suradnja

Primjer dobre prakse u sektoru grafičke tehnologije

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Birotehnik d.o.o. iz Oroslavja

Direktor tvrtke Birotehnik d.o.o gospodin Mario Fiket i ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Božica Šarić potpisali su ugovor o suradnji prema kojem se definira i usustavljuje mogućnost realizacije praktične nastave za učenike; stipendiranje učenika škole; donacija u cilju potpore djelatnosti te suradnja u prezentaciji grafičke djelatnosti.

U svojoj praksi poslovanja Birotehnik d.o.o. stipendirat će učenike tijekom njihovog obrazovanja i osigurati im posao po završetku školovanja. Izraziti interes i motiviranost na praktičnoj nastavi pokazao je učenik Danijel Burić ( 2. razred grafičara), tako da su 7. 2. 2018. direktor Birotehnik-a, roditelji te učenik potpisali ugovor o stipendiji, a tvrtka se obvezala osigurati učeniku radno mjesto nakon školovanja.

Upravo s tiskarom Birotehnik d.o.o. iz Oroslavja, Škola ostvaruje suradnju duži niz godina koja omogućava učenicima izvođenje praktične nastave tijekom školske godine te ljetnih praznika. Učenici koji obavljaju praksu u Birotehniku, najčešće nakon školovanja imaju i osigurano radno mjesto u toj tiskari.

Reforma strukovnog obrazovanja jedan je od prioriteta koje je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak istaknula za svoj mandat. Razvoj strukovnih škola i obrazovnih programa kroz poboljšanje prostornih, materijalnih i kadrovskih uvjeta naglašava i mogućnost realizacije učenja temeljenog na radu, a u skladu s potrebama tržišta rada na lokalnoj i regionalnoj razini. Samo tako stvorit će se uvjeti za jačanje kvalitetnog strukovnog obrazovanja, a time i učeničkih izlazećih kompetencija potrebnih za tržište rada.

Na tragu toga, Škola je iskoristila postojeće gospodarske mogućnosti kako bi ojačala svoje strukovne programe u sektoru grafičke tehnologije i to za grafičare pripreme, dorade, tiska, i grafičke tehničare. Jasnije je definirala potrebe i uspostavila suradnju između obrazovanja i realnog sektora. Kako bi podigla svoje razvojne kapacitete i promovirala zanimanja u tom sektoru, Škola je ostvarila kvalitetnu suradnju s lokalnim partnerstvima. Svi se slažu da u gospodarstvu i u obrazovnom sustavu trebaju izvjesne promjene, a da su one moguće dokazuje i ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja menadžmenta.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

 

Ravnateljica
Božica Šarić

T 049 221 174

 

Tajništvo
Branko Barlović

T 049 221 205

 

Pedagoginja
Monika Antunović

T 049 221 169

 

Voditeljica smjene
Andreja Hozmec

T 049 221 620, kućni 15

 

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: