Terenska nastava

U kiparskom studiju s Augustinčićem

Učenici završnog razreda smjera industrijski dizajner u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok su zajedno sa svojim profesorima dr. art. Mirjanom Smolić i Nikolom Sinkovićem održali prvi dio terenske nastave iz stručnih predmeta Materijali i procesi oblikovanja i Projektiranje u Klanjcu u Galeriji Antuna Augustinčića i u novome Studiju GAA u petak 20. 10. 2017. godine.

Vanučionička nastava dogovorena je s ravnateljicom institucije Muzeji Hrvatskog zagorja, gospođom Nadicom Jagarčec i ŠUDIGO Zabok, kao primjer dobre prakse nastave. Učenici i mentori razgledali su prvo stalan postav Augustinčićevih djela u “staroj” Galeriji i njenom eksterijeru, a zatim su se upoznali i s tehničkim, znanstvenim i umjetničkim inventarom suvremenog prostora Studija GAA kao umjetničkom kiparskom i multimedijalnom centru Hrvatskog zagorja.

Moderan Studio GAA raspolaže izložbenim prostorom s atraktivnim postavom recentnih djela mladih diplomanata na ALU u Zagrebu, konferencijskom dvoranom, stolarskom i restauratorskom radionicom, foto studijem i knjižnicom. Tijekom boravka koristili vrhunski dizajniranu multimediju: interaktivne kioske koji su im naročito privlačili pozornost jer su prilagođeni različitim dobnim i obrazovnim skupinama, kao i skupinama s posebnim potrebama, s igrama, kvizovima i drugim zabavnim interaktivnim servisima (snimanje tematskih selfie fotografija, slanje virtualnih razglednica, slaganje puzzli… Kroz autorske tekstove i fotografije, muzejsku dokumentaciju i posebno snimljene mini-dokumentarce nudile su im se informacije o Augustinčiću i klanječkoj Galeriji.

S kiparskim opusom Antuna Augustinčića u kamenu, drvu, gipsu i bronci upoznala nas je muzejska pedagoginja Mateja Babić. Učenici su odradili praktičnu nastavu modeliranja glave u glini na drvenom stalku prema kiparskom predlošku, ekspresivnom portretu I. Mujezinovića u prostoru Studija za kreativne radionice. Bili su prava atrakcija gostujućoj grupi američkih posjetitelja.

Nastavak rada je u petak 27. 10. 2017. kada će učenici u Studiju GAA analizirati filmske projekcije i nakon toga održati radionicu modeliranja torza prema predlošku Augustinčićevog torza, kako bi se upoznali s anatomijom ljudskog lika što je važno u primjeni na ergonomiju u Industrijskom dizajnu.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

 

Ravnateljica
Božica Šarić

T 049 221 174

 

Tajništvo
Branko Barlović

T 049 221 205

 

Pedagoginja
Monika Antunović

T 049 221 169

 

Voditeljica smjene
Andreja Hozmec

T 049 221 620, kućni 15

 

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: